Fysiotherapeuten roepen CZ uit tot slechtste verzekeraar voor de zorg

DSW uitgeroepen tot meest meedenkende verzekeraar

De Actiegroep Fysiotherapie roept CZ uit tot slechtste verzekeraar voor de zorg. Dit blijkt uit onderzoek naar de tevredenheid van fysiotherapeuten over de samenwerking met alle zorgverzekeraars. Uit dit onderzoek blijkt dat fysiotherapeuten het minst tevreden zijn over CZ. Deze verzekeraar ontving daarom vandaag de Strakke Strop Award uit handen van de voorzitters van de Actiegroep Fysiotherapie. 
Zorgverzekeraar DSW stelt zich volgens de fysiotherapeuten het meest constructief op in de omgang met zorgverleners. Deze verzekeraar ontving daarom de Samen in Beweging Award, een aanmoedigingsprijs voor goede samenwerking tussen zorgverlener en verzekeraar. 

In het najaar ontvangen zorgverleners de zorgcontracten voor 2020 van de zorgverzekeraars. Brenda van Gent: “Ondanks het bestuurlijk akkoord en de gesprekken die zowel de beroepsvereniging als de Actiegroep Fysiotherapie hebben gevoerd met de zorgverzekeraars zien wij nog weinig verbeteringen in de aangeboden contracten. Sommige zorgverzekeraars blijven ons zelfs verplichten om elk jaar opnieuw al onze diploma’s te kopiëren. Dat is voor ons reden genoeg om zorgverzekeraars aan te blijven sporen hun beleid te verbeteren. Dit doen wij onder andere met de Strakke Strop. We willen onze patiënten verantwoorde en kwalitatieve zorg blijven bieden, maar met deze manier van contracteren wordt dat ons nu praktisch onmogelijk gemaakt.”

Strakke Strop
CZ ontvangt de Strakke Strop omdat de fysiotherapeuten het minst tevreden zijn over de opstelling en het gedrag van deze zorgverzekeraar. Uit het onderzoek blijkt dat CZ het slechts scoort op de onderdelen tarief en verbetering van de contractvoorwaarden ten opzichte van vorig jaar. Ruim 85% van de fysiotherapeuten geeft aan niet tevreden te zijn over de aanpassingen die CZ heeft gedaan in het contract voor 2020. Ook geeft bijna tweederde van de fysiotherapeuten aan ontevreden te zijn over de manier waarop CZ zijn afspraken nakomt. 

Van Gent: “Deze uitslag verbaast ons niet. CZ is de zorgverzekeraar waar wij op dit moment de meeste klachten over krijgen. CZ heeft ook geen beweging laten zien op onze punten van aandacht, die per slot van rekening vorig jaar al met hen zijn gedeeld. Zeker nu Nederlanders bijna moeten kiezen welke zorgverzekeraar ze willen, vinden wij dat ze moeten weten hoe zorgverzekeraars met zorgverleners omgaan.”

Samen in Beweging Award
Nieuw dit jaar is de Samen in Beweging Award. Van Gent: “Als Actiegroep Fysiotherapie willen we constructief bijdragen aan een kwalitatieve, goed functionerende zorg. Daarbij past ook het belonen van constructieve samenwerkingen. Daarom hebben we ervoor gekozen om naast de Strakke Strop ook de Samen in Beweging award uit te reiken aan de zorgverzekeraar die constructief samenwerkt aan betere zorg. In ons onderzoek bleek dat fysiotherapeuten op alle onderzochte punten het minst ontevreden zijn met DSW. Zo is bijvoorbeeld slechts 41,7% ontevreden over de verbetering van de contractvoorwaarden. Ook daar is zeker nog ruimte voor verbetering, daarom is het een aanmoedigingsprijs. We moedigen de andere zorgverzekeraars aan het voorbeeld van DSW te volgen en constructief samen te werken met zorgverleners aan een kwalitatieve goede en gezonde gezondheidszorg.” 

Dit is de officiele website van Actiegroep Fysiotherapie. Naast de website is de Actiegroep enorm actief op Facebook en Twitter. Inmiddels zijn er 12.000 fysiotherapeuten betrokken!

Aanmelden voor GRATIS nieuwsbrief

Regelmatig worden door de Actiegroep Fysiotherapie zogenaamde updates doorgestuurd. Zo bent u snel op de hoogte van de ontwikkelingen. Als u deze updates wilt ontvangen, geeft u zich dan op voor onze GRATIS nieuwsbriefservice. Uiteraard respecteren we uw privacy.

Ga naar de contactpagina!

Van harte ondersteund door

Deze website én het logo zijn ontworpen, gebouwd en gratis ter beschikking gesteld aan Actiegroep Fysiotherapie door Phytalis | InFysio.

Phytalis | InFysio is zeer betrokken bij de fysiotherapie en ondersteunt de actiegroep, praktijkhouders en fysiotherapeuten van harte in de dagelijkse onder druk staande praktijkvoering.

marcom@phytalis.nl
www.phytalis.nl | www.infysio.nl