Patiëntenactie 

Houd eerstelijnszorg toegankelijk voor iedereen

Tijdens de overstapweken hebben we veel klachten van patiënten gehoord over de zorgpakketten. Het is ook te gek voor woorden. Daarom willen we onze patiënten helpen om hun stem te laten horen in Den Haag.

Als zorgverleners horen wij steeds vaker klachten van patiënten die hun behandeling gedeeltelijk of helemaal niet meer vergoed krijgen van de zorgverzekeraars. Overstappen naar een duurder aanvullend verzekeringspakket dat wel de benodigde behandelingen dekt, kan niet altijd, omdat de zorgverzekeraar dit weigert als je ziek bent of ernstig ziek bent geweest. Hiermee komt de toegankelijkheid van de eerstelijnszorg in gevaar. 

Kortom: onze patiënten luiden de noodklok! 

Wij willen onze patiënten graag helpen. Daarom hebben we als Actiegroep Fysiotherapie en Actiegroep Oefentherapie een patiëntenactie opgezet. Wij vinden namelijk, net als onze patiënten, dat de hoogte van je bankrekening niet bepalend mag zijn voor de hoeveelheid zorg die je krijgt.  

Bij alle deelnemende praktijken voor Fysiotherapie en Oefentherapie liggen brieven die patiënten persoonlijk kunnen ondertekenen om hun zorg te uiten aan de leden van de Tweede Kamer. Daarnaast is er een online petitie die ondertekend kan worden. 

Begin maart zullen we al deze handtekeningen aanbieden aan leden van de Tweede Kamer om zo duidelijk te maken dat dit zorgstelsel ziek is en dat er veranderingen nodig zijn zodat alle patiënten de zorg kunnen (blijven) ontvangen die ze nodig hebben. 

Heb je de petitie nog niet getekend? Teken dan nu direct online! 

Bekijken