Fysiotherapeuten weigeren contract

Fysiotherapeuten weigeren contract was de openingskop op de voorpagina van de Tubantia. Een grote groep fysiotherapeuten, verenigd in Fysiotherapie Collectief Hengelo, heeft geen contracten afgesloten met drie zorgverzekeraars. Ze zeggen geen speelbal te willen zijn van de veel eisende zorgverzekeraars. 

De Hengelose Fysiotherapeuten sluiten zich daarmee aan bij de Amsterdamse collega's. In de hoofdstad tekende honderd fysiopraktijken ook niet met enkele zorgverzkeraars. Zij kondigde dit groots aan in Het Parool.

In Hengelo gaat het om 18 van de 31 praktijken die geen contract hebben getekend bij CZ Groep. Een ingrijpend besluit, want zo’n 10 procent van hun patiënten heeft een verzekering bij CZ. Daarbij zou het gaan om honderden mensen. Meerdere praktijken zijn ook geen verbintenis aangegaan met De Friesland Zorgverzekeraar en Caresq.

Eisen
De genoemde verzekeraars stellen te hoge administratieve eisen en geven te lage vergoedingen, aldus initiatiefnemers Mike Hilverink (Fysio in je Voordeel), Michiel Trouw (Praktijk Trouw) en Marjan Rakers-Bergijk (Fysio Berflo). De fysiotherapeuten hebben dit in brieven, mails en op hun websites en sociale mediapagina’s aan hun patiënten uitgelegd.

Geen afstemming
Woordvoerder Marie-José van Gardingen van CZ Groep noemt de ontwikkelingen in Hengelo ‘opmerkelijk’. „In de rest van Nederland zie je dit niet. Het lijkt op afstemming. Mogelijk laten we de toezichthouder hiernaar kijken.” De fysiotherapiepraktijken die geen nieuwe verbintenis zijn aangegaan met CZ, De Friesland Zorgverzekeraar en Caresq, hebben dat op eigen houtje besloten, benadrukken de initiatiefnemers. „Daarbij heeft geen onderlinge afstemming plaatsgevonden. Wij hebben elkaar alleen geïnformeerd over hindernissen in onze bedrijfsvoering.”

Lees het gehele artikel

Dit is de officiele website van Actiegroep Fysiotherapie. Naast de website is de Actiegroep enorm actief op Facebook en Twitter. Inmiddels zijn er 12.000 fysiotherapeuten betrokken!

Aanmelden voor GRATIS nieuwsbrief

Regelmatig worden door de Actiegroep Fysiotherapie zogenaamde updates doorgestuurd. Zo bent u snel op de hoogte van de ontwikkelingen. Als u deze updates wilt ontvangen, geeft u zich dan op voor onze GRATIS nieuwsbriefservice. Uiteraard respecteren we uw privacy.

Ga naar de contactpagina!

Van harte ondersteund door

Deze website én het logo zijn ontworpen, gebouwd en gratis ter beschikking gesteld aan Actiegroep Fysiotherapie door Phytalis | InFysio.

Phytalis | InFysio is zeer betrokken bij de fysiotherapie en ondersteunt de actiegroep, praktijkhouders en fysiotherapeuten van harte in de dagelijkse onder druk staande praktijkvoering.

marcom@phytalis.nl
www.phytalis.nl | www.infysio.nl