nieuwsoverzicht

Actiegroep Fysiotherapie: “NZa monitor bevestigt pijnpunten fysiotherapeuten”

17 april 2019

Vandaag publiceert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de monitor paramedische zorg. Deze monitor beschrijft de stand van zaken binnen de paramedische zorg in Nederland en doet aanbevelingen aan alle betrokken partijen. De Actiegroep Fysiotherapie is blij met de conclusies van de NZa monitor.

Meer lezen

Inkoopbeleid zorgverzekeraars 2019 onvoldoende

16 april 2019

Op 1 april presenteerden alle zorgverzekeraars het inkoopbeleid voor 2020. De Actiegroep Fysiotherapie heeft het inkoopbeleid van alle verzekeraars bestudeerd en komt tot de volgende conclusie: een aantal zorgverzekeraars zet kleine stapjes in de goede richting, maar er is helaas nog lang geen sprake van een gezond werkklimaat met minder regeldruk en een kostendekkend tarief.

Meer lezen

Fysiotherapeuten weigeren contract

13 december 2018

Fysiotherapeuten weigeren contract was de openingskop op de voorpagina van de Tubantia. Een grote groep fysiotherapeuten, verenigd in Fysiotherapie Collectief Hengelo, heeft geen contracten afgesloten met drie zorgverzekeraars. Ze zeggen geen speelbal te willen zijn van de veel eisende zorgverzekeraars. 

Meer lezen

Gesprek Zilveren Kruis

10 december 2018

Vandaag hadden Anita Betten en Michiel Trouw een gesprek met ZKA op uitnodiging van de afdeling zorginkoop. ZKA was met 4 mensen present. Het gesprek verliep in een goede sfeer waarbij ruimte was voor onze mening. 

Meer lezen

Update 9 december

9 december 2018

Deze afgelopen week stond in het teken van rayonbijeenkomsten van het KNGF en de dag voor de fysiotherapie. Donderdag middag was onze collega Anita Betten namens fysiocollectief Amsterdam te horen bij Ruud de Wild NPO radio 2. Tevens was er vrijdag een paginagrote advertentie...

Meer lezen

Update 2 december

2 december 2018

Sinterklaas is weer in het land! De grote kindervriend. Hij  komt samen met zijn Pieten. Deze zien er allemaal anders uit. Hun huidskleur heeft de afgelopen weken weer tot diverse landelijke discussies geleid. Uiteindelijk leidt het tot strijd. Strijd die steeds harder lijkt te worden. 

Meer lezen

Update 25 november

25 november 2018

De afgelopen week zijn we weer goed bezig geweest. Donderdag waren we aanwezig bij de ALV van het KNGF. Deze werd voorafgegaan door een hapje en een drankje. Hier hebben we interessante gesprekken gevoerd met collega's. Ook met onze nieuwe voorzitter kunnen spreken.

Meer lezen

Fysiotherapeuten starten wekkeractie

20 november 2018

De actiegroep fysiotherapie heeft in één jaar tijd veel meegemaakt. Van lobbyen in Den Haag tot aan demonsteren voor de deur van een zorgverzekeraar. Deze maand zijn de patiënten aan de beurt. Een wekkeractie. De website medisch ondernemen schrijft erover...

Meer lezen

Update 11 november

11 november 2018

Dit was een enorme drukke week voor ons allen. CONTRACTEN.. Gaan we nu wel of niet tekenen? Of sommige wel en andere niet. Een enorme uitzoekklus. De actiegroep merkt dat er dit jaar meer collega’s bewuster stil hebben gestaan bij hun keuze om wel of niet te tekenen.

Meer lezen

Update 4 november

01 november 2018

Afgelopen week begon maandag met de actie bij Achmea, aangaande de sluiting van de MC ziekenhuizen. Verenigd voor de Zorg steunde het personeel van de failliete ziekenhuizen. Het was een emotionele bijeenkomst, waar een kille reactie van Achmea erg contrasteerde met de verhitte sfeer.

Meer lezen

Opereren wordt experience!

01 november 2018

Opereren wordt een experience! (Column De Nieuws BV) Ik verheug me op meer marktwerking in de zorg: paracetamol met karamel zeezout smaak, merkheupen, My Little Pony couveuses, een Batavia Zorgoutlet, ziekenhuiskamers via Care-bnb, über-ambulances.
Mijn column voor De Nieuws BV op Radio 1:

Meer lezen

Bijeenkomst met alle paramedische actiegroepen

02 november 2018

Gisteravond hadden we een bijeenkomst met alle paramedische actiegroepen. Ons doel is om gezamenlijk op te trekken om zo een groot paramedisch blok te vormen. We hebben ons voorgenomen om onze positie in de markt te versterken. 

Meer lezen

Crowfunding gestart!

30 oktober 2018

Vanaf vandaag kan iedereen doneren om acties, kartrekkers en ontwikkelingen te financieren. Van groot tot kleine donaties. Eenmalig of periodiek. Alles telt! Crowfunding maakt #Samensterk
Doneren kan op:

Rekeningnummer: NL44SNSB0773033203
Ten name van: Actiegroep Fysiotherapie.

Meer lezen

Tweede Kamer wil unaniem oplossing problemen fysiotherapeuten

30 oktober 2018

Na enorme inzet van Groenlinks Kamerlid Corinne Ellemeet en met steun van het CDA werd vandaag met algemene stemmen een motie van GL, PvdA en 50Plus aangenomen die de minister van VWS oproept om nu echt met alle betrokken partijen afspraken te maken over de toepassing van de behandelindex, de ongekend hoge werkdruk en de financiering van fysiotherapie. Daarnaast verzoekt de motie de minister om de Zorginstituut op te dragen om een onderzoek naar de gevolgen van de huidige manier van contracteren voor de kwaliteit van (paramedische) zorg.

Meer lezen

Zilveren Kruis Achmea update 31-10-2018 10.45 uur

31 oktober 2018 - 10.45 uur. Auteur: Michiel trouw

Net telefoongesprek gehad met zorginkoop. Aangegeven dat er duidelijk zaken zijn veranderd door de motie van gisteravond en dat we verwachten dat BI als afreken instrument UIT contract 2019 gaat. 11.400 leden van actiegroep genoemd. Men heeft stress van deze uitspraak. Ik word eind vd middag teruggebeld......

Meer lezen

VGZ Update 31-10-2018 10.00 uur

31 oktober 2018 - 10.00 uur Auteur Michiel Trouw

Net contact gehad met zorginkoop VGZ, met behulp van de massale twitter aandacht (denk aan #vgz of @vgz) duidelijk kunnen maken hoe urgent we informatie willen over positie VGZ tov de motie 2e kamer gisteravond over Behandelindex.

Aangegeven dat wij een duidelijk antwoord verwachten ASAP, ......ik zal per omgaande posten als ik iets hoor. Blijf tweeten!

Meer lezen

Dit is de officiele website van Actiegroep Fysiotherapie. Naast de website is de Actiegroep enorm actief op Facebook en Twitter. Inmiddels zijn er 12.000 fysiotherapeuten betrokken!

Aanmelden voor GRATIS nieuwsbrief

Regelmatig worden door de Actiegroep Fysiotherapie zogenaamde updates doorgestuurd. Zo bent u snel op de hoogte van de ontwikkelingen. Als u deze updates wilt ontvangen, geeft u zich dan op voor onze GRATIS nieuwsbriefservice. Uiteraard respecteren we uw privacy.

Ga naar de contactpagina!

Van harte ondersteund door

Deze website én het logo zijn ontworpen, gebouwd en gratis ter beschikking gesteld aan Actiegroep Fysiotherapie door Phytalis | InFysio.

Phytalis | InFysio is zeer betrokken bij de fysiotherapie en ondersteunt de actiegroep, praktijkhouders en fysiotherapeuten van harte in de dagelijkse onder druk staande praktijkvoering.

marcom@phytalis.nl
www.phytalis.nl | www.infysio.nl